kies-jij-een-aanvullende-zorgverzekering-in-2020

Aanvullende zorgverzekering 2020

 

Heb jij een aanvullende zorgverzekering 2020 nodig? De juiste vinden is over het algemaal niet eenvoudig. Je betaald een premie (die ieder jaar stijgt), maar dit betekent niet dat de zorgkosten automatisch worden vergoed voor de zorg die je nodig hebt. Het basispakket vergoedt niet alle behandelingen, en in dat geval zou je een aanvullende zorgverzekering nodig zijn. Deze aanvullende verzekering die je toevoegd aan je basisverzekering, wijzigingen ieder jaar qua inhoud, premie en voorwaarden.

 

Tijdens je speurtocht naar het vinden van de juiste verzekering, is een complete vergelijking noodzakelijk. Aan de hand van onze zorgvergelijker 2020 kun je zien welke verzekeraar voor jo ude beste keus is met betrekking tot de zorg die jij nodig hebt in 2020.

FBTO
Vanaf € 1,25
Besured
Vanaf € 2,90
HEMA
Vanaf € 8,00
De Friesland
Vanaf € 1,50

Vergoedingen van een aanvullende verzekering

 

De aanvullende zorgverzekering 2020 kent enorme verschillen.Iedere zorgverzekeraar biedt andere vergoedingen aan in hun aanvullende verzekering. De meeste mensen kiezen een aanvullende 2020 verzekering voor fysiotherapie behandelingen, een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en verzekering die de tandartskosten dekt. Niet alle tandartsverzekeringen komen standaard met een orthodontie vergoeding, in sommige gevallen biedt dan een aanvullende module de oplossing. Het is overigens niet verplicht je aanvullend te verzekeren, enkel de basisverzekering is verplicht voor iedereen wonend en werkend in Nederland vanaf 18 jaar.

Wanneer een aanvullende zorgverzekering nodig?

Kiezen voor een aanvullende zorgverzekering 2020 doe je, wanneer je denkt extra zorgkosten te gaan maken. De veprlichte basispakket dekt namelijk niet alle behandelingen en voor een extra premie kun jij je dekking uitbreiden. Maar er is meer, zo kun je natuurlijk ook zelf geld aan de kant zetten voor deze bijkomende kosten in 2020. Voor een veelvuldig gebruik van fysiotherapie behandelingen is het wellicht verstandig je hiervoor te laten verzekeren, je bent dan namelijk goedkoper uit.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Zodra je weet welke kosten jij denk te gaan maken in 2020, is de volgende stap om een vergelijking te doen van het aanbod. Je kunt rechtstreeks via onze zorgvergelijker 2020 de verzekeraars met elkaar vergelijken. Aan de hand van jouw ingevulde gegevens gaat wordt de vergelijking gedaan op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen. De goedkoopste zorgverzekering staat vervolgens direct bovenaan, als je dan klikt op bekijken verwijzen wij je door naar desbetreffende zorgverzekeraar om de polis af te sluiten. Als jij voor 1 januari een overstap maakt, regelt je nieuwe zorgverzekeraar het opzeggen van je huidige zorgverzekering.

Meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen

Zoals eerder aangegeven kiezen de meeste consumenten er voor om een aanvullende zorgverzekering 2020 af te sluiten voor de tandarts, fysiotherapeut en voor de alternatieve geneeswijzen vergoeding. Wij bespreken hieronder in het kort wat desbetreffende zorgverzekeringen bieden.

FBTO
Vanaf € 1,25
Besured
Vanaf € 2,90
HEMA
Vanaf € 8,00
De Friesland
Vanaf € 1,50

1. Tandartsverzekering

Het verzekeren tegen tandartskosten is de meest gekozen aanvullende zorgverzekering. Ongeveer 80% van de consumenten hebben namelijk een aanvullende tandartsverzekering. Voor mensen met een gezond gebit is een tandartsverzekering vaak niet nodig, de halfjaarlijkse controle zou je namelijk in de meeste gevallen beter zelf kunnen bekostigen. Als jij vaker naar de tandarts denkt te gaan in 2020 omdat je gebit bijvoorbeeld extra zorg nodig heeft, is het verstandig om de op onze site tandartsverzekeringen vergelijken. Zo kun je vergoedingen ontvangen met een tandartsverzekering tot ongeveer 1500 euro per jaar.

2. Fysiotherapie

Met een aanvullende zorgverzekering kun jij gebruik maken van behandelingen van de fysiotherapeut. In de polis staat vaak een X aantal behandelingen die jij kunt krijgen zonder hiervoor extra te moeten betalen. De meeste en goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen bieden een vergoeding voor bijvoorbeeld 9 fysiotherapie behandelingen. Let wel goed op of jij zelf de zorgverleners mag kiezen, of dat je verplicht bent om naar een gecontracteerde zorgaanbieder te gaan voor je behandeling.

2. Vergoeding voor alternatieve geneeswijzen

Mensen kiezen voor alternatieve geneeswijzen omdat normale medicijnen niet de gewenste effect hebben. Ook kiezen consumenten voor deze geneeswijzen omdat ze liever geen medicijnen nemen. De kosten van alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed vanuit het basispakket 2020, hier is ten alle tijden een aanvullende verzekering voor nodig. Onder deze geneeswijzen vallen onder andere homeopaat en acupunctuur. In de zorgvergelijker 2020 kun je precies aangeven hoe hoog jij de vergoeding wilt hebben voor alternatieve geneeswijzen.