aanvullende-tandartsverzekering-in-2020

Aanvullende tandartsverzekering 2020

Wel of geen aanvullende tandartsverzekering in 2020 afsluiten? Veel mensen maken deze overweging ieder jaar opnieuw, want het is immers niet verplicht. Een aanvullende tandartsverzekering 2020 is verstandig af te sluiten als jij extra zorgkosten verwacht door de tandarts aankomend jaar. Naast de aanvullende verzekeringen die je kan toevoegen aan het basispakket, is het mogelijk een tandartsverzekering af te sluiten met een bepaalde vergoeding voor de tandarts.

Salland
€ 12,10
Vergoeding: € 250
Besured
€ 15,90
Vergoeding: € 350
HEMA
€ 12,00
Vergoeding: € 250
De Friesland
€ 13,25
Vergoeding: € 250

Tandarts vergoedingen vanuit het basispakket

Tandartskosten worden niet meer na je 18e verjaardag vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen bij hoge uitzonderingen vallen bepaalde zorgkosten van de tandarts in het basispakket. Meer informatie over de inhoud van het basispakket lees je hier. Wil jij toch een vergoeding voor tandarts ontvangen in 2020 zou je hiervoor een aanvullende tandartsverzekering voor moeten afsluiten.

Wel of geen aanvullende tandartsverzekering 2020?

Zit jij net als vele andere Nederlanders met de vraag of een aanvullende tandartsverzekering nodig is om af te sluiten? Wij helpen je hier verder met handige informatie over de verschillende tandartsverzekeringen. De kosten bij de tandarts zijn in de meeste gevallen erg hoor, je kan op twee manieren met deze extra zorgkosten omgaan. Zelf geld aan de kant leggen is natuurlijk een optie, maar een tandartsverzekering met een bepaalde vergoeding is in de meeste gevallen het best. Zo kun jij besparen op de kosten van de tandartsbehandelingen en mondzorg die jij wenst in 2020.

 

Voordat je over gaat tot het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering is het verstandig te bekijken welke kosten jij denk te gaan maken in 2020. Zodra je een schatting hebt kunnen maken is het vinden van een geschikte tandartsverzekering veel makkelijker. Veel zorgverzekeraars bieden een tandartsverzekering aan die je kunt toevoegen aan de verplichte basisverzekering, de vergoedingen kunnen oplopen tot wel 1500 euro per jaar.

Behandelingen en aanvullende vergoedingen

Welke behandelingen jij vergoed krijgt hangt af van de tandartsverzekering die jij afsluit. De aanvullende tandartsverzekering is bij iedere verzekeraar verschillend. Niet alle behandelingen worden namelijk in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed in 2020. De meeste polissen bieden een 100% vergoeding voor consulting en periodieke controles maar een 75% vergoeding voor de overige tandartskosten. Hieronder een voorbeeld van de vergoedingen:

 

  • 100% vergoeding voor controle, vullen van gaatjes, kies en tand trekken of mondhygiëne.
  • 75% vergoeding voor overige tandheelkundige kosten, zoals kronen, bruggen inlays of implantaten.
Salland
€ 12,10
Vergoeding: € 250
Besured
€ 15,90
Vergoeding: € 350
HEMA
€ 12,00
Vergoeding: € 250
De Friesland
€ 13,25
Vergoeding: € 250

De aanvullende tandartsverzekering vergelijken

Met behulp van onze uitgebreide zorgvergelijker 2020 is het vrij eenvoudig om een nieuwe zorgverzekering te vinden die past bij jou. Aan de hand van jouw gegevens gaat de vergelijking volledig gedaan worden op jouw persoonlijke wensen en situatie. Zo kun je aangeven hoe hoog de tandartsvergoeding dient te zijn, en welke andere vergoedingen jij wenst te krijgen van de zorgverzekeraar. Sinds kort is het ook mogelijk om je huidige zorgverzekering te vergelijken met het aanbod van aankomend jaar. Door een kritische vergelijking te doen, kom jij er binnen enkele minuten achter of een overstap jou geld gaat besparen. In sommige gevallen kan er wel 300 euro bespaard worden op de zorgverzekering!